Havöy 1999

8 Grader - Stormbyar - Regn - 29 Grader - Bleke - Sol - 10 Grader - Stormbyar - Regn - 22 Grader - Bleke - Sol - till detta kommer också dåligt fiske. Om någon frågar hur vi hade det i Havöy ger ovanstående rader besked.
Som vanligt med stora förhoppningar ger man sig iväg på sitt fiskafänge. De 218 milen upp genom Sverige, Finland och Norge gick fint utan några större problem. Vi fastnade dock i tullen på den finska sidan när vi skulle in i Norge.

Väl framme vid stugan på Havöysund-Hotel som skulle varit fullt utrustad för 5 personer finner vi bara 3 sängar! Hade det nu varit "Charlotte Tusen och En Natt Nilsson" och inte Anders som jag skulle dela rum med hade det väl gått för sig men..... Ja, ja det löste sig till slut med en tältsäng. Sjösättningen av båtarna fick göras i strandkanten då den utlovade rampen inte fanns.

Måndag 12 juli. Frukost: Till vår stora förskräckelse upptäcker vi att det inte finns någon kaffebryggare i stugan. Vi fann endast 1 djup tallrik till gröten.
Vi fiskade idag i lä bakom Hjelmöy, där vi fick bra med Havskatt, Torsk och Kolja. Tyvärr var det ingen vidare storlek på fisken, 1 - 3 kg. Och så var det dessvärre under hela tiden vi var här uppe i Havöy. Till råga på allt elände spolades min födelsedagspresent från Krantz och Lars-Göran iväg!!

Saxat ut Hakusas loggbok 17 juli. Svag ostlig vind. Havskattfiske utmed Hjelmöy, 14 Havskatter på 2,5 timma. Flera fina Havskatter på 3-4,5 kg. Själv lyckades jag fånga 12 av dessa medan Anders tyvärr bara fick 2 st.

Kingfish: Det vanliga, Havskatt, Kolja och Torsk i vikter på 3-4,5 kg.

Under 2:a veckan här uppe i norr kom Hunter med Kenneth Dagås och son upp. Deras fiske blev inte bättre än vårt. (De fick sova på soffan ).

De 254,5 i milen hem till Galtabäck var tunga. Vi hade ju inriktat oss på Kveite, Uer och fläckig havskatt. Att fånga dessa var målet med denna resa. På vår resa mot söder undvek vi Finland och deras tullverk, därför blev det några fler mil att köra.
Även om jag ifrån början av den här lilla berättelsen skrev att vi hade ett dåligt fiske så var det kanske inte riktigt med sanningen överensstämmande. För visst fick vi fisk och mycket fisk, havskattfisket vi hade var väldigt bra, men de stora fiskarna saknades. Med undantag av Lars-Görans torsk på 19,34 kg.
År 2000 tar vi de stora!!!!!!

Vi som gjorde den här fiskeresan var: Tomas Krantz och Lars-Göran Westerlund i Kingfish, Kenneth Dagås och Christian Dagås i Hunter och Anders Hansson och Lars Kraemer i Hakusa.

Tomas!!! Tack än en gång för maten, gryyymt gott!!!

Lars Kraemer

Fotogalleri