Hitra 1995

Fredagen 7 Juli. Efter nio månaders planering och drömmar, står vi nu på start linjen Anders, Christian och jag, redo för färden till Hitra klockan är 19:05.

Lördag 8 juli. Efter 14 timmars bilresa var vi på plats vid Hitra Havsfiskecenter. Näst intill direkt satte vi oss i den båt vi hyrt, och gav oss ut i den hårda vinden. Spänningen är på bristningsgränsen då våra tackel för första gången far ner genom vattnet. Napp direkt, och upp kommer gråsej, bara 20 cm långa. Men ändå vi hade ju börjat vårt fiskafänge i Hitra. Efter en stund så körde vi tillbaka till land. Vi bestämde oss för att gå ut lite senare på kvällen, då ihopp om att vinden skulle ha avtagit något.
Kvällsmetet inomskärs gav vitlilng och kolja i 0,5-1,5 kilos klassen.

Söndag 9 juli förmiddag. Bra väder, fint humör, sol och ett stilla hav. Nu skulle det bli utomskärsfiske. vi metade på 200 meters djup INTE EN FIRRE!!
Kvällen är blåsig och vårat inomskärs fiske gav bleka, gråsej, kungsfisk, långa, torsk och vitling.

Måndag 10 juli förmiddag. Kanon väder och bra fiske efter kolja och vitling. Största koljan togs av Anders, tyvärr var den felkrokad.
Kvälls och nattfiske- Fint väder och ett makalöst gråsejfiske, dock ingen över kilot. Liksom vid förmiddagsfisket såg vi även på kvällen några tumlare.

Tisdag 11 juli. Kuling och inget fiske.

Onsdag 12 juli. Nattfiske som sträcker sig ända fram till morgonkvisten. Fiske inne i Filefjorden, dåligt fiske i den hårda vinden. Idag så fyller jag 25 år.
Då vi kom iland fick vi höra att en tysk "sejfiskare" lyckats få en marulk på 21,8 kg. Efter det att vi fått i oss lite mat var det dags att åter ge sig ut på sjön.

Förmiddagen - Kuling och inomskärsfiske som gav "rariteter" som gråsej.

Kvällsfiske - Det blev fiske med turbåten M/K ANSNES. Gråsej i otroliga mängder. En norrman som gjorde sin första havsfisketur tog min tilltänkta födelsedagspresent, nämligen en gråsej på hela 14,5 kg.

Torsdag 13 juli. Förmiddagen är blåsig, men en stor sjöstjärna (ca 33 cm i diameter). En knot vägandes 0,460 kg blev kryddan på all gråsej. Jag hade kontakt med en stor fisk, men jag tappade den.
Kvällsfiske - Blåsten håller i sig. Dålig fisketur, men vi får ändå bleka, gråsej, kolja, långa, torsk och vitling.

Fredag 14 juli. Förmiddagen och sista fiskedagen, och den friska vinden håller i sig. Jag fick ett "Go" i spöet idag då jag tog en dubblé på gråsej som tillsammans vägde knappt 4 kg. Anders tog resans första makrillar en av dom vägde 0,760 kg.

Kvällsfiske - Vinden har lagt sig, men get går för stor dyning för att det skall bli något utomskärsfiske. Anders hade kontakt med en stor fisk med det blev inget. Vi fick bleka, gråsej, kungsfisk och torsk.

Lördag 15 juli. Förmiddagen och havet ligger helt blankt då vi sätter oss i bilen för att under ca 15 timmar köra de 95 milen hem till Göteborg. TACK OCH HEJ TILL LITEN SEJ!!

Söndag 16 juli. Klockan 01:30 och hemma igen på Hisingeland.

Lars Kraemer

Fotogalleri